Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Taco de birria s maitake

Taco de birria s maitake

5. Taco de birria s kópiou Maitake

Prísady na kukuričné placky:

(ak ju nemôžete zohnať, môžete použiť 170 g obyčajnej kukuričnej múky)

110 g obyčajnej pšeničnej múky

200 ml vlažnej vody

štipka soli

Prísady na sušené hovädzie mäso:

800 g hovädzieho bôčika

50 g sušených húb maitake

400 g bielej cibule

1,5 l hovädzieho vývaru

500 g paradajkovej polpy

15 g sušených chilli papričiek

červený vínny ocot

soľ

korenie

mexické oregano

bobkový list

nové korenie

20 g masla

slnečnicový olej

Prísady na salsu verde:

Zloženie: 1 plechovka tomatillos

čerstvé zelené papriky jalapeño

1 biela cibuľa

1 čerstvý koriander

trstinový cukor

Postup pre kukuričné placky:

V miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte vodu a rukami vypracujte cesto, ktoré sa nelepí na ruky, ale nie je príliš suché. Rozdeľte na rovnako veľké guľky, vyvaľkajte z nich tenké placky a smažte ich na rozpálenej panvici z oboch strán (1 - 2 minúty), kým sa placka nenafúkne a nezíska zlatistú farbu.

Palacinky vložte do utierky a nechajte ich zapariť. Palacinky pekne zmäknú a bude sa s nimi ľahko pracovať.

Postup na prípravu sušeného hovädzieho mäsa:

Sušené huby maitake namočte na 30 minút do horúcej vody. Potom ich 30 minút scedíme v horúcej vode. Potom ich podusíme na masle a odložíme bokom.

Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na slnečnicovom oleji, aby sa sfarbilo, a odložíme bokom. Potom na tuku osmažte nadrobno nakrájanú bielu cibuľu a pridajte paradajkovú polpenu.

Mäso vložte späť do paradajkového základu a zalejte hovädzím vývarom tak, aby bolo mäso ponorené, a pridajte bobkový list, nové korenie a mexické oregano (má výraznejšiu chuť ako talianske).

Sušené chilli namočte do horúcej vody a nechajte zmäknúť. Odstráňte semienka, rozomeľte na pastu s trochou červeného vínneho octu a vodou, v ktorej sa chilli namáčalo. Pridáme k mäsu. Varte 2 až 3 hodiny, kým nezmäkne. Mäso vyberte, roztlačte vidličkou a prelejte paradajkovou omáčkou.

Časť omáčky si odložíme na opekanie palaciniek.

Postup pre salsu verde:

Vložte paradajky, čerstvé zelené jalapeño, bielu cibuľu, koriander a trochu trstinového cukru do mixéra a rozmixujte.

Podávanie:

Namočte palacinky do paradajkovej omáčky a opečte z oboch strán. Na palacinku položte mäso, nastrúhaný čedar, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, čerstvý koriander, salsu verde, vyprážané Maitake a limetku.

Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

Obtiažnosť 4 50 min180 min