Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Šitake cestoviny s domácim crème fraîche

Šitake cestoviny s domácim crème fraîche

9. Shiitake tstoviny kópia

Prísady na cestoviny Shiitake:

50 g sušených húb Shiitake

400 g čerstvých cestovín

150 ml bieleho vína

450 ml crème fraîche (recept nižšie)

3 strúčiky cesnaku

2 šalotky

40 g masla

parmezán

soľ

korenie

Prísady na crème fraîche:

(najlepšie pasterizovaná)

2 polievkové lyžice plnotučného kyslého cmaru

Postup pre cestoviny Shiitake:

Sušené huby Shiitake namočte na 30 minút do horúcej vody. Potom prebytočnú vodu sceďte.

Cestoviny uvarte v osolenej vode tak, aby mali veľkosť sústa.

Šalotku nakrájajte nadrobno, cesnak na plátky a orestujte na masle. Orestujte nakrájané huby a zalejte ich bielym vínom. Nechajte alkohol odpariť a pridajte uvarené cestoviny s trochou škrobovej vody (voda, v ktorej sa varili cestoviny).

Nakoniec zmiešame s crème fraîche, aby vznikla krémová omáčka. Dochutíme soľou a korením a posypeme parmezánom. Podávajte na tanieri.

Postup na prípravu domáceho crème fraîche:

V nádobe zmiešajte smotanu s cmarmi a prikryte fóliou alebo papierom na pečenie. Nechajte nádobu pri izbovej teplote (22 - 25 °C) 12 až 24 hodín, kým krém nezhustne. Ak krém nezhustne ani po 24 hodinách, dajte ho na teplejšie miesto. Hotový krém premiešajte a vychlaďte v chladničke.

Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

Jednoduché 410 min.30 min