Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Pstruh s maslovou omáčkou, kaviárom a hubami Shiitake v kyslej omáčke

Pstruh s maslovou omáčkou, kaviárom a hubami Shiitake v kyslej omáčke

4. Kópia pstruha

Zloženie:

4 filety zo pstruha

kaviár zo pstruha

300 g hrášku

250 g masla (200 g na maslovú omáčku, 50 g na opečenie pstruha)

70 ml smotany

2 lyžice slnečnicového oleja

Prísady na kyslé huby:

Sušené huby Shiitake: 60 g

300 ml vody

200 ml octu

100 g kryštálového cukru

Postup:

Zmiešajte prísady na nálev - vodu, ocot a cukor - a uvarte. Pridáme huby Shiitake nakrájané na veľké kúsky a krátko povaríme. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme dusiť.

Medzitým hrášok varíme vo vriacej vode asi 1 až 2 minúty a vychladíme v ľade.

Pstruhy opečte na oleji na miernom ohni. Smažte ho na koži, ktorú ste predtým dôkladne osušili. Keď koža získa zlatistú farbu, pridajte kocku masla a približne 2 minúty ju na ňom opekajte.

Nakoniec pripravte maslovú omáčku. Šitake z nálevu odložte a tekutinu zohrejte. Odstavte z ohňa a postupne zašľahajte studené maslo. Je dôležité, aby sa maslo nezrazilo. Nakoniec pridajte trochu smotany a vyšľahajte. Vznikne krémová omáčka. Ak nie je dostatočne hustá, musíme pridať viac masla.

Pstruha naservírujeme na tanier, polejeme omáčkou a pridáme dusený hrášok, plátky šampiňónov a kaviár podľa chuti.

Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

zložitejšie 4 30 min.40 min