po-pá 7:00-15:00
4 filety zo pstruha
kaviár zo pstruha
300 g hrášku
250 g masla (200 g na maslovú omáčku, 50 g na opečenie pstruha)
70 ml smotany
2 lyžice slnečnicového oleja
Sušené huby Shiitake: 60 g
300 ml vody
200 ml octu
100 g kryštálového cukru
Zmiešajte prísady na nálev - vodu, ocot a cukor - a uvarte. Pridáme huby Shiitake nakrájané na veľké kúsky a krátko povaríme. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme dusiť.
Medzitým hrášok varíme vo vriacej vode asi 1 až 2 minúty a vychladíme v ľade.
Pstruhy opečte na oleji na miernom ohni. Smažte ho na koži, ktorú ste predtým dôkladne osušili. Keď koža získa zlatistú farbu, pridajte kocku masla a približne 2 minúty ju na ňom opekajte.
Nakoniec pripravte maslovú omáčku. Šitake z nálevu odložte a tekutinu zohrejte. Odstavte z ohňa a postupne zašľahajte studené maslo. Je dôležité, aby sa maslo nezrazilo. Nakoniec pridajte trochu smotany a vyšľahajte. Vznikne krémová omáčka. Ak nie je dostatočne hustá, musíme pridať viac masla.
Pstruha naservírujeme na tanier, polejeme omáčkou a pridáme dusený hrášok, plátky šampiňónov a kaviár podľa chuti.
Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas
zložitejšie 4 30 min.40 min