Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Hamburger s marinovaným Hericchio a pečeným cesnakovým aioli

Hamburger s marinovaným Hericchio a pečeným cesnakovým aioli

7. Kópia hamburgeru

Zloženie:

4 väčšie sušené huby Hericium

4 žemle na hamburgery

2 červené cibule

125 g jahňacieho šalátu

60 g uhorky cornichons

Prísady na marinádu:

olej

ryžový ocot

soľ

sladká paprika

kajenské korenie

granulovaný cesnak

Ingrediencie na cesnakové Aioli:

1 palička cesnaku: 1 palička cesnaku

3 žĺtky

olej

soľ

korenie

biely vínny ocot

Postup:

Sušené huby Hericium namočte do horúcej vody a nechajte zmäknúť. Po 30 minútach vyžmýkajte prebytočnú vodu. Vložte ich do uzatvárateľnej misky. Hericium poprepichujte vidličkou, aby sa do neho lepšie vstrebávali arómy.

Potrite huby olejom. Zmiešajte ryžový ocot, soľ, sladkú papriku, kajenské korenie a granulovaný cesnak. Namočte huby do tejto zmesi a nechajte ich 1 deň marinovať v chladničke.

Potom marinované Hericium opečte z oboch strán (napríklad zaťažené druhou panvicou), aby sa pekne spiekli. Je dôležité, aby huby zostali šťavnaté.

Pripravte si aioli z pečeného cesnaku. Odrežte spodnú časť hlavičky cesnaku, potrite ju olejom, osoľte a okoreňte a dajte piecť do rúry pri teplote 170 °C približne 35 minút, kým cesnak nezmäkne. Cesnak vytlačte. Rozmixujte cesnakovú pastu, pridajte žĺtky a vmiešajte olej. Vznikne majonéza. Nakoniec ochutíme soľou, korením a trochou bieleho vínneho octu.

Burger podávajte na opečenej žemli so šampiňónmi, nakrájanou červenou cibuľou, poľnou zeleninou a cviklou.

Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

Jednoduché 440 min50 min