po-pá 7:00-15:00
4 väčšie sušené huby Hericium
4 žemle na hamburgery
2 červené cibule
125 g jahňacieho šalátu
60 g uhorky cornichons
olej
ryžový ocot
soľ
sladká paprika
kajenské korenie
granulovaný cesnak
1 palička cesnaku: 1 palička cesnaku
3 žĺtky
olej
soľ
korenie
biely vínny ocot
Sušené huby Hericium namočte do horúcej vody a nechajte zmäknúť. Po 30 minútach vyžmýkajte prebytočnú vodu. Vložte ich do uzatvárateľnej misky. Hericium poprepichujte vidličkou, aby sa do neho lepšie vstrebávali arómy.
Potrite huby olejom. Zmiešajte ryžový ocot, soľ, sladkú papriku, kajenské korenie a granulovaný cesnak. Namočte huby do tejto zmesi a nechajte ich 1 deň marinovať v chladničke.
Potom marinované Hericium opečte z oboch strán (napríklad zaťažené druhou panvicou), aby sa pekne spiekli. Je dôležité, aby huby zostali šťavnaté.
Pripravte si aioli z pečeného cesnaku. Odrežte spodnú časť hlavičky cesnaku, potrite ju olejom, osoľte a okoreňte a dajte piecť do rúry pri teplote 170 °C približne 35 minút, kým cesnak nezmäkne. Cesnak vytlačte. Rozmixujte cesnakovú pastu, pridajte žĺtky a vmiešajte olej. Vznikne majonéza. Nakoniec ochutíme soľou, korením a trochou bieleho vínneho octu.
Burger podávajte na opečenej žemli so šampiňónmi, nakrájanou červenou cibuľou, poľnou zeleninou a cviklou.
Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas
Jednoduché 440 min50 min