Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Tekvicové halušky s Judášovým uchom, čerstvým kozím syrom a rukolou

Tekvicové halušky s Judášovým uchom, čerstvým kozím syrom a rukolou

8. Dov gnocchi kópia

Zloženie:

50 g sušených húb Judášovo ucho

140 g zemiakov

500 g hrubej soli

400 g tekvice Hokkaido

2 strúčiky cesnaku

2 vajcia

25 g polohrubej múky

50 g masla

100 g tekvicových semienok

100 g čerstvého kozieho syra

125 g rukoly

soľ

korenie

tymián

Postup:

Sušené Judášovo ucho namočte na 30 minút do horúcej vody.

Na plech dajte asi 1 cm hrubú vrstvu soli, vložte do nej zemiaky a pečte ich vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 až 45 minút, kým nezmäknú.

Pripravte tekvicové pyré. Ošúpanú tekvicu rozštvrťte, vydlabte semienka a spolu so strúčikom cesnaku a čerstvým tymiánom pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 25 až 30 minút. Upečenú tekvicu rozmixujte na hladké pyré a vložte ju do cedidla, aby z nej odtiekla prebytočná voda.

Upečené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. V miske zmiešajte tekvicové pyré, nastrúhané zemiaky, vajcia a polohrubú múku. Vypracujeme cesto. Cesto sa musí vypracovať rýchlo, aby dobre držalo a nedrobilo sa (ak sa doň pridá príliš veľa múky, halušky budú husté a nie nadýchané).

Cesto preneste na pomúčenú pracovnú plochu, pomocou cukrárskej karty ho rozdeľte na niekoľko častí a vyvaľkajte valčeky. Pomocou karty vykrajujte halušky široké 1 cm. Zľahka ich poprášte múkou a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.

Gnocchi varte vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú, približne 3 až 4 minúty. Potom ich potrite studeným maslom, aby sa nelepili.

Opečte tekvicové semienka. Na masle opečieme Judášovo ucho, osolíme a okoreníme.

Na tanier dajte halušky s opečeným Judášovým uchom, čerstvou rukolou, opečenými tekvicovýmisemienkami a strúhaným kozím syrom.

Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

ťažšie 450 min70 min