po-pá 7:00-15:00
50 g sušených húb Judášovo ucho
140 g zemiakov
500 g hrubej soli
400 g tekvice Hokkaido
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
25 g polohrubej múky
50 g masla
100 g tekvicových semienok
100 g čerstvého kozieho syra
125 g rukoly
soľ
korenie
tymián
Sušené Judášovo ucho namočte na 30 minút do horúcej vody.
Na plech dajte asi 1 cm hrubú vrstvu soli, vložte do nej zemiaky a pečte ich vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 až 45 minút, kým nezmäknú.
Pripravte tekvicové pyré. Ošúpanú tekvicu rozštvrťte, vydlabte semienka a spolu so strúčikom cesnaku a čerstvým tymiánom pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 25 až 30 minút. Upečenú tekvicu rozmixujte na hladké pyré a vložte ju do cedidla, aby z nej odtiekla prebytočná voda.
Upečené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. V miske zmiešajte tekvicové pyré, nastrúhané zemiaky, vajcia a polohrubú múku. Vypracujeme cesto. Cesto sa musí vypracovať rýchlo, aby dobre držalo a nedrobilo sa (ak sa doň pridá príliš veľa múky, halušky budú husté a nie nadýchané).
Cesto preneste na pomúčenú pracovnú plochu, pomocou cukrárskej karty ho rozdeľte na niekoľko častí a vyvaľkajte valčeky. Pomocou karty vykrajujte halušky široké 1 cm. Zľahka ich poprášte múkou a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Gnocchi varte vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú, približne 3 až 4 minúty. Potom ich potrite studeným maslom, aby sa nelepili.
Opečte tekvicové semienka. Na masle opečieme Judášovo ucho, osolíme a okoreníme.
Na tanier dajte halušky s opečeným Judášovým uchom, čerstvou rukolou, opečenými tekvicovýmisemienkami a strúhaným kozím syrom.
Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas
ťažšie 450 min70 min