po-pá 7:00-15:00
Popis obrázku
Vlhké teplo je kombináciou vlhkosti a tepla. Vlhkosť vo väčšine prípadov vzniká v dôsledku oslabenej funkcie sleziny, ktorá zle transformuje potraviny a vytvára patologickú vlhkosť. Vlhkosť môže vznikať konzumáciou "ohnivých" potravín (pikantných, horúcich, vyprážaných, mastných, alkoholu atď.) alebo vzniká z nadmerných alebo potlačených emócií a stresov. Keď sa tieto dve zložky spoja, vytvoria tzv. vlhké teplo, ktoré možno prirovnať k lepidlu, ktoré utesňuje tkanivá. Je to podobné konceptu chronického zápalu, ktorý používa západná medicína.
Vlhké teplo v pečeni a žlčníku:
Napadnutie povrchu tela:
Napadnutie kože a svalov:
Napadnutie kĺbov:
Napadnutie sleziny a žalúdka:
Zásady stravovania sa veľmi nelíšia od zásad stravovania zameraného na odstránenie horúčav a vysušenie vlhkosti. Pomer zložiek potravy je podobný, len s mierne nižším podielom sacharidov (20 - 30 %) a väčším zastúpením strukovín a sójových bielkovín namiesto živočíšnych. Vhodnosť surových potravín závisí od stupňa prítomnej vlhkosti. Treba experimentovať s rôznymi pomermi surových, varených a na sacharidy bohatých potravín.
Všeobecné zásady
Vyhýbajte sa
Slez je jednou z najdlhšie pestovaných obilnín na svete s detoxikačnými a močopudnými účinkami. Pomáha pri zvracaní, hnačke, poruchách trávenia, žltačke, dyzúrii, nádoroch, bolestiach svalov a kĺbov spôsobených vlhkosťou a vetrom, spomaľuje rast rakovinových buniek a odstraňuje hlieny.
Príprava lachrymácie:
Použite vodu zo sĺz: