Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

040 - Čistenie sýpky (Jian Pi Tang)

Kategória.


Použitie receptu podľa tradičnej čínskej medicíny:

- posilňuje a posilňuje slezinu

- transformuje stagnáciu potravín v žalúdku

- harmonizuje žalúdokPrečo

- zastavuje hnačku

- harmonizuje trávenie


Popis: V prípade, že sa v priebehu dňa objavia problémy s trávením, je potrebné ich riešiť:

Zmes s vynikajúcim zložením, ktorá rieši problémy s trávením na viacerých úrovniach. V oblasti žalúdka je hlavným problémom tendencia k stagnácii potravy - žalúdok "nestrávi" a my máme pocit tlaku, plnosti v nadbrušku a môže dochádzať k častému grganiu alebo grganiu. Problémy sa zvyčajne zhoršujú po jedle. Následne sa všetko môže "presunúť nižšie" - do čriev, o ktorých v čínskej medicíne už hovoríme ako o slezine. Žalúdok nedostatočne spracoval potravu, a preto slezina oveľa ťažšie oddeľuje "čisté od zakaleného", čo je jej najdôležitejšia funkcia. Len čistá, jemnozrnná Gu Qi (zrnková Qi) môže byť použitá na produkciu Qi, krvi a ďalších životne dôležitých látok. Nielenže telo trpí ich nedostatkom, ale nespracovaná potrava spolu s vlhkosťou, ktorú produkuje nesprávne fungujúca Slezina, spôsobí výrazné nadúvanie a grganie v bruchu, po ktorom nasleduje hnačka.

Spočiatku sa takéto stavy môžu vyskytnúť len po prejedení alebo po ťažkých jedlách, ale ak na ne správne nereagujeme a neriešime ich, stav sa stane chronickým a môže nás trápiť akékoľvek jedlo. Typická je aj únava po jedle. Vtedy siahneme po Ťian Pi Tang.

Zmes obsahuje byliny, ktoré rozrušujú stagnáciu a pomáhajú správnemu toku a využitiu potravy v žalúdku a črevách, spevňujú slezinu, vysušujú a odstraňujú patologickú vlhkosť a harmonizujú celý tráviaci komplex. Zlepšuje sa trávenie, máme viac energie a radosť z každého jedla.


Indikácie:

- nevoľnosť

- únava a nepohodlie po jedle

- tlak

- ťažkosť alebo rozťahovanie žalúdka

- časté grganie až regurgitácia

- nadúvanie

- hryzenie v bruchu

- kašovitá stolica, hnačka až vodnatá hnačka

- pomalý metabolizmus

- výtoky

- zápcha


Moderné použitie:

- oslabenie pankreasu (slinivky brušnej)

- chronická únava

- nedostatok chuti do jedla

- chronická gastritída

- pankreatitída

- enteritída a kolitída (dlhodobý zápal žalúdka, pankreasu, tenkého a hrubého čreva)

- celiakia

- peptické vredy dvanástnika

- hnačka až dyzentéria

- cirhóza pečene


Jazyk:

- Jazyk: bledý

- chvejúci sa

- s bielym povlakom

- často opuchnuté a s odtlačkami


Pulz:

- rôzne

- podľa aktuálneho stavu (xi, xu, ru...)

Kontraindikácie:

- akútna otrava kontaminovanými potravinami

- zmes nie je určená pri stagnácii potravy (prejedaní sa) bez súčasnej nedostatočnosti sleziny a žalúdka


Poznámky:

Zmes dopĺňa celkovú energiu a podporuje - posilňuje funkciu trávenia.

Pri posilňovaní tráviaceho komplexu je potrebný pravidelný stravovací režim a úprava stravy smerom k posilneniu Sleziny a harmonizácii Žalúdka.

Oslabenie Sleziny vedie k mnohým ďalším scenárom. Často potom z nedostatku obrannej Qi dochádza k oslabeniu našej obranyschopnosti.

Ak prevláda rozťahovanie Žalúdka, nadúvanie a plynatosť nad pocitom ťažoby a pociťuje sa variabilná bolesť, odporúčame kombináciu s tinktúrou Mu Xiang Shun Qi Wan, ktorá výborne rozhýbe stagnáciu v oblasti stredného žiariča.

Ak je trávenie výrazne ovplyvnené stresom, odporúčame kombináciu s tinktúrou Xiao Yao San, ktorá uvoľňuje pečeň a harmonizuje ju so slezinou.


Zloženie receptu:

Adaptácia

Čínsky

Český

Latinčina

Chao

Bai Zhu

Atractylus grandifolia, oddenok

Rhiz. atractylodis

Fu Ling

kokosový pór, sklerócium

Skler. poriae

Dang Shen

Kremeň chlpatý, koreň

Rad. codonopsis pilosulae

Chao

Shan Yao

Čínsky batát, hľuza

Tub. dioscoreae oppositae

Rou Dou Kou

Muškátový oriešok

Sem. myristicae

Chao

Shan Zha

hloh, ovocie

Fruc. crataegi

Shen Qu

Vitálne kvasinky

Massa fermentata

Sheng

Mai Ya

naklíčený jačmeň, ovocie

Fruc. hordei germinatus

Chen Pi

Mandarínka, kôra

Peri. citri

Sha Ren

amom krovitý, plod

Fruc. amomi

Mu Xiang

Lopúch, koreň

Rad. aucklandiae